УНВ ПРЕПОРУЧУЈЕ УЧЛАЊИВАЊЕ У СИНОС

Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина препоручује својим члановима, као и свим медијским радницима, без обзира на организацију којој припадају, учлањивање у Синдикат новинара Србије (СИНОС).

Чланови УНВ, као и све колеге с Косова и Метохије, могу се у СИНОС по препоруци УНВ учланити под повољним условима, а такође на тај корак позивамо и незапослене медијске раднике.

Еснафска удружења се превасходно баве заштитом струке и новинара, али понајмање радним правима која су угрожена у медијским струкама више но у осталим.

Синдикати у Србији су ослабљени, али СИНОС представља снажан глас новинара, као и осталих медијских радника, у смислу синдикалног деловања. СИНОС је, сматра УНВ, озбиљна платформа за колективну борбу обесправљених медијских радника за боље услове рада.

СИНОС пружа члановима правну заштиту, тј. помоћ адвоката, као и бескаматне позајмице за оне који су и невољи, а то могу да докажу. СИНОС се бори за побољшавање закона и подзаконтских аката, тј. правног амбијента у којем ће се вратити достојанство медијским професијама.

Због тога ће УНВ пружити сву подршку у ојачавању синдикалне организације медијских радника СИНОС.

Чланови УНВ који желе да се учлане у СИНОС под повољнијим условима могу да се распитају на мејл info (at) unv.rs

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Укупна оцена: +1, гласова: 1)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + 4 =