ДЕСЕТ ТОНА ДОБРОТЕ ПРОФ. ДР ЗОРАНА МИЛОШЕВИЋА И ВЛАДЕ ВОЈВОДИНЕ

Фондација “Витез”, Грачаница и Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина,  поздрављају хуманитарну акцију коју је јуче Влада Војводине упутила на Косово и Метохију, у организацији проф. др Зорана Милошевића, Покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Како је јавила РТВ мрежа „Мост“ и њена чланица РТВ Пулс, Шилово, камионом је достављено десет тона брашна за пет народних кухиња, као и тестенине, конзерве сардина у већој количини, али и хигијенски препарати.

Помоћ ће ка осталим кухињама бити дистрибуирана из централне Народне кухиње у Новобрдској општини у Прековцу.

– Данас нас је обрадовао по ко зна који пут министар у Покрајинској влади Зоран Милошевић (омашка саговорнцице, мисли се на Покрајинског секретара, прим. ред). Пошто он долази следеће недеље на простор Косова и Метохије са својим колегама са факултета, новосадског, београдског и нишког, у посету како народним кухињама, тако и Богословији и манастирима, он не долази празних руку. Послао је јако пуно ствари које значе за рад народних кухиња – рекла је ТВ Пулсу из Шилова, Светлана Стевић из Невладине организације „Мајка девет Југовића“, која се брине о оброцима за социјално угрожене на КиМ.

Стевићева је објаснила да се на годишње троши око 170 тона брашна, тако да ће у наредном периоду пристигле намирнице бити довољне да народне кухиње раде без проблема.
Она је напоменула да донације редовно стижу из Војводине, али и из целе Србије.
Похвалила је и Канцеларију за Косово и Метохију која у последње време редовно помаже рад народних кухиња, а и обезбеђује новчано покриће минималних трошкова за волонтере који раде у њима.

(Извор: РТВ Мост, уз прераду видео материјала новинара Бојана Антића у текст, у редактури УНВ. Фото: фрејм из ТВ извештаја)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Укупна оцена: +1, гласова: 1)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + eleven =