ЕМИСИОНЕ ВЕЗЕ: „КАНАЛ 9 ДУГУЈЕ И ДУГ МОРА ДА НАМИРИ“

Гашење сигнала новосадској телевизији К9 нема никакве везе са притисцима на медије. Нама првима није у интересу да гасимо сигнал телевизијама, пошто од њих живимо.

Овде се ради о чистој економији, јер нам телевизија К9 дугује око 2,5 милиона динара – каже за Данас Бранко Гогић, в. д. директора Јавног предузећа Емисиона техника и везе (ЕТВ) која је недавно искључила сигнал телевизији К9, што је резултирало тиме да директорка ове телевизије Маја Павловић отпочне штрајк глађу.

Њен штрајк и даље траје иако је ЕТВ телевизији К9 понудио споразум о репрограму дуга, који би им омогућио да дуг измире на 24 рате. Павловић је тај споразум одбила, наводећи да се тиме не решава чињеница да повереници овој телевизији дугују огроман новац. Према речима Бранка Гогића, директорка ТВ К9 користи ситуацију око сигнала како би „решила неке друге ствари“.

Маја Павловић не жели да пусти сигнал. Ми смо им пре три дана омогућили да то учине, али директорка не жели да оде до Црвеног Чота и укључи сигнал. То је за њих двадесетак минута посла – наводи Гогић.

Он је, како наводи, за примедбе на споразум који су понудили телевизији К9 о репрограму дуга сазнао из медија.

– Ми смо отворени за разговор о условима споразума, међутим друга страна не жели о томе да разговара. Нама је јасна осетљивост медија и због тога увек настојимо да пронађемо компромисно решење. Уосталом и нама је у интересу да нам се плати – каже Гогић.

Суштина је, према његовим речима, да обавезе морају да се плаћају.

– Није спорно да ми разговарамо и покушамо да пронађемо решење проблема, али не можемо да пустимо да неко не плаћа своје обавезе. Онда би и други престали да плаћају. То је чиста економија. Ја морам да штитим интерес јавног предузећа. Сутра ће мене неко да пита зашто ниси наплатио дуговање од 2,5 милиона динара – истиче Гогић.

Телевизије плаћају на време

Према речима Бранка Гогића, највећи број телевизија измирује своје обавезе према ЈП Емисиона техника и везе на време. „Од 92 телевизије, њих 52 измирују обавезе на време. Међутим има и одређених кашњења. Двадесет телевизија нам дугује између четири и шест месечних рата. Девет телевизија касни од шест до осам месеци, а њих 10 од осам од десет рата. Са овом последњом групом имамо потписане споразуме о репрограму дуга, сличне оном који смо понудили телевизији К9.

(Извор: 25.5.2018, Лист Данас)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − seven =