ПРВИ АЛБАНАЦ У РУКОВОДСТВУ НУНС-а: НЕЏАТ БЕХУЉИ

Новинар Неџат Бехљуљи, власник РТВ „Спектри“, први је Албанац који је изабран на једну од функција у Независном удружењу новинара Србије (НУНС).

„Мој избор у Извршни одбор НУНС је професионално признање које мени као приоритетни задатак ставља да што пре унапредимо комуникацију између професионалних удружења новинара са Косова, као и Уније новинара Албаније. Очекујем врло брзо, након конститутивне седнице ИО НУНС, да почнемо да пробијамо те баријере у пррофесионалном смислу“, оценио је Бехљуљи у изјави за Данас.

Како наводи, проблеми са којима се суочавају новинари на југу Србије, да ли су Срби, Албанци или Роми је исти, а то су ниске и нередовне зараде, као и различити притисци специфични јер се овде ради о подручју које тражи апсолутну толеранцију без било какве напетости која се стално осећа. Додаје и да само „стални дијалог и размена стварних медијских садржаја може да спречи актуелност „сумњивих“ садржаја који највише користе политичарима, ма са које стране, да су.“

Неџат Бехљуљи (51) је оснивач, и власник Радио телевизије „Спектри“ у Бујановцу, која емитује програм на албанском језику од 2002. године. Бехљуљи је члан НУНС од 2007. године.

РТВ „Спектри“ је значајни локални дистрибутер кабловских тв канала са Косова и Србије, на подручју мултиетничке општине Бујановац.

(Извор НУНС; фото prt sc Данас)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × four =