МАЈА ПАВЛОВИЋ: АКО ЛАЖУ НАСТАВЉАМ ШТРАЈК ГЛАЂУ; ЕМИТОВАЊЕ КАНАЛА 9 ОД СУТРА

Пише: Игор Алексић

 

Власница канала 9 из Новог Сада Маја Павловић, данас је била на другом састанку у Министарству културе и информисања у  организацији државног секретара Александра Гајовића, а који је уследио после прекјучерашњег састанка с министром Владаном Вукосављевићем, сазнаје Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина.
Павловићева је истакла да локалне телевизије у Србији немају ни основне предуслове за опстанак на тржишту, јер су им незаконито одузете локалне фреквенције, а наметнуто им је да буду регионални медији, што је удесетостручило таксе и све остале трошкове.
Гајовић је закључио да постоје озбиљни проблеми локалних телевизија у Србији, и поручио да ће се сви учесници састанка пажљиво размотрити потенцијална решења за наведене проблеме.
Државни секретар је саветовао да се сви захтеви проследе неком од удружења на која апелује да се укључе у израду медијске стратегије, како би се на основу тог документа створили услови за измену законске регулативе.
Такође је сугерисао да се поводом неажурности правосуђа Канал 9 обрати министарки правде Нели Кубуровић, као и сви остали медији у сличном проблему.

Када је реч о високим тарифама ОФПС-ја и СОКО-ја, Гајовић је објаснио да су оне под ингеренцијом Министарства просвете, те да се по том основу незадовољни жале на ту адресу.
Маја Павловић је истакла да локални медији немају никакве шансе док се на енумeрацији групишу под бројевима као што је Канал 9 на СББ-у на каналу 342, а да би тим питањем морао да се позабави РЕМ, у чијој је надлежности редослед канала на изборнику.
Локални емитери су указали и да није у реду да држава налаже бесплатно емитовање својих промотивних кампања и догађаја на комерцијалним каналима а да све своје намете приљежно наплаћује.
Маја Павловић је рекла да је штрак глађу прекинула привремено, док се не увери да су обећања државних органа реална.
Новосађани ће поново моћи да гледају редован програм Канала 9 већ од сутра са почетком у 18.55 часова, а тест сигнал се емитује већ од вечерас.
Осим државног секретара у Министарству културе и информисања Александра Гајовића, састанку су присуствовали помоћнице министра Славица Трифуновић и Ирина Рељин, као и челни људи стручних служби Министарства трговине, туризма и телекомуникација и РЕМ-а, као и в.д. директор ЕТВ-а Бранко Гогић.

Главни исход састанка је репрограм дуга Канала 9 који је регулисан уговором.
Маја Павловић се посебно захвалила на брижности секретарa Удружењa новинара Србије Нинa Брајовићa, који је прекинуо њен штрајк глађу тако што је одвео на ручак.

Што се тиче позива државног секретара Александра Гајовића, Удружење новинара Војводине (УНВ) прихвата позив да уђе у радну групу за израду медијске стратегије и да пренесе проблеме локалних и регионалних медија које у стратегију ваља импплементирати.

(Фото: МИК)

 

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =