НИЧЕ ВЕЛЕЛЕПНА ЗГРАДА РТВ НА МИШЕЛУКУ, НИКО НЕ СПОМИЊЕ ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор РТВ Војводина Миодраг Копривица обишли су данас радове на изградњи нове зграде те медијске куће која би требало, како је речено, да буде потпуно завршена у другој половини следеће године.

Према речима председника Покрајинске владе Игора Мировића радови напредују и брже него што је предвиђено за актуелну фазу.

„Верујем да ћемо уговор за другу фазу радова имати током лета или ране јесени. У другој половини следеће године имаћемо потпуно нови објекат, са додатном савременом опремом, и РТВ Војводина ће са ове локације пустити сигнал“, рекао је Мировић, пренео је кабинет градоначелника Новог Сада.

Миодраг Копривица рекао је да је РТВ веома смо захвална граду, Покрајини и Републици за све напоре које континуирано улажу у пројекат, а да 36 милиона евра држава у различитим облицима обезбеђује да се он заврши.

„То треба да имају у виду сви који процењују медијску сцену Србије, јер обезбедити толико новца за једну медијску кућу је врло тешко и у Европи, а посебно у Србији“, казао је Копривица.

Како је најавио, интердисциплинарна комисија стручњака из Новог Сада и Београда за око месец дана ће изнети предлог опремања новог објекта најсавременијом опремом. Он је додао да ће бити употребљено 20 одсто старе опреме, а нова ће бити набављана паралелно са завршетком изградње објекта.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да град већ ове године припрема пројектно-техничку документацију и прве новчане износе за партерно уређење локалитета, што подразумева изградњу паркинга, саобраћајница, јавне расвете и осталих садржаја.

Уз овај пренесени текст Удружење новинара Војводине (УНВ) додаје да је јавности непознато шта је са осиромашеним уранијомом којим је својевремено засута пољана на Мишелуку.

(Извори: Фонет, Цензоловка, РТВ, УНВ; фото: РТВ, 30.05.2018.)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 20 =