ОТВОРЕНО ПИСМО АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ И АНИ БРНАБИЋ: НАСТАВЉА СЕ РЕПРЕСИЈА НАД УДРУЖЕЊЕМ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

Поштовани председниче Републике Александре Вучићу,  поштована председнице Владе Ано Брнабић, поштовани представници ОЕБС-а, поштовани представници Европске уније:

Последњих година дешава се да УНВ који је био пример писања добрих пројеката, одједном бива проглашаван за некога ко ништа не зна и не треба да добије ни динара за функционисање. Пример је ТВ фестивал Прес витез који је био узор нискобуџетног фестивала 13 година, с огромним ефектима а напада се и урушава тенденциозно већ неколико година, из одређених новинарских лоби кругова.

Сведоци смо да највише новца на конкурсима Министарства културе, и других институција, добијају, као и Покрајинског секретаријата,  управо удружења која су делегирала чланове комисија, као и са њима повезана лица, што је својеврсни скандал а и блиско трговини интересима и криминалу.

Покушаћемо да 13. ТВ фестивал Прес витез одржимо у сведеној форми. Или, угасићемо га, доста је било културне тираније у којој се у Војводини новинарским фестивалима одреже 100.000 динара буџета годишње, а квазикултурним, сумњивим поселима по четири милиона динара. Такође, позив да се помогне колегама с КиМ очито се не односи на све, већ само на подобне. Одбијен је бизнис инкубатор при канцеларији за КИМ, а подржавају се буквално разне глупости, и то уз кршење Закона о  управном поступку, у року дужем око три месеца од прописаног.

Ми смо  дужни, као руководство  УНВ, да укажемо јавности је оно пред гашењем због разних врста притисака и прогона.

Цео начин пројектног финансирања ове године пратиле су разне сумњиве околности, које се развијају годинама уназад, али ове 2018. године сy заиста кулминирале.

С поштовањем,

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Укупна оцена: -23, гласова: 23)

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *