БОДРОЖИЋ: ИМА ХРАБРИХ НОВИНАРА, АЛИ ОВО ПРЕЛАЗИ У ЛУДОСТ

 

Уредник Кикиндских новина Жељко Бодрожић оценио је у Новом дану да и даље има храбрих новинара у Србији, с тим да су смањене могућности да се та храброст искаже.

„Ово већ прелази у лудост, ово што неки од нас раде по локалима, да и даље истрајавамо и одржавамо наше медије се граничи са лудошћу“, рекао је он.

Бодрожић каже да је ситауција у којој се налазе локални медији „јако тешка“.

„Кад вам затворе приступ новцу тј. кад вас избришу са конкурса, кад вам такорећи забране улазак у јавни сектор где ми већ годинама немамо огласе из јавног сектора…“, објашњава он.

Према његовом мишљењу, било ко – сваки грађанин, новинар или интелектуалац  ко у јавном простору изнесе критичко мишљење о власти доживљава увреде и непријатност.

„То је оно што у неком тренутку пали, они држе народ у некој врсти послушности, затупљености итд, али једног дана тај чир мора негде да пукне, немогуће је да толико дуго ћутимо и трпимо“, сматра Бодрожић.

Он подсећа да су деведестих година опозициони медији били блиски опозиционим партијама.

„Такав је режим био, постојали су режимски медији. Данас имате много режимских медија и имате много медија који су више режимски него опозициони, а који не раде баш оно што раде ови медији који су под пуном контролом, али се труде да се не замерају властима. И имате неколико локалних медија, вас у Београду од телевизија, затим Данас, Време, НИН…“, рекао је Бодрожић.

(Извор: НУНС, фото: prt sc N1)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Укупна оцена: +1, гласова: 1)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 4 =