СРПСКА НАГРАДА PRESS ВИТЕЗ У СЛОВАЧКОЈ ДОДЕЉЕНА ИРАЧКОМ ДОКУМЕНТАРЦУ

Делегирана награда ТВ фестивала  Press витез (tv-festival.org) из Србије додељена је јуче документарцу „Суочавање са смрћу  уз секач за жицу“ . Режију потписује  Сарвар Абдулах (Sarwar Abdullah) из Ирака којем је била посебна част да прими медаљу са ликом српског витеза. Филм открива  посвећеника за деактивирање мина и бомби. Реч је о послу који се додељује специјализованим професионалцима, чак и у најопремљенијим војскама на свету. Но, овај јунак показује како је када војник нема готово никакве ресурсе, али ипак мора да ради свој посао, користећи памет, провизорно направљене алатке, и много наде и вере.

Овога пута Србију није представљао председник жирија ТВ Фестивала Press витез Игор Алексић  јер је манифестација запала у буџетске проблеме.

Поздраве Игора Алексића и организационог одбора фестивала Press витез пренела је почасна конзулка Словачке у Србији Стела Јовановић из Ниша.

Међународним жиријем је председавао Роџер Вуруд (Roger Worrod) из Швајцарске

Домаћин  делегацији из Ниша била је председница фестивала Златни просјак Ева Декановска, тамошња почасна конзулка наше земље и осведочени пријатељ нашег народа.

Фестивал се у Словачкој одржао 24. пут у граду Кошице, а аутори и Србије су од оснивања у њему омиљени гости.

(Извор: Удружење новинара Војводине Зрењанин и ТВ фестивал Press витез, фото: pixabay. Медији слободно могу да преносе вест)

 

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + 9 =