SRPSKA NAGRADA PRESS VITEZ U SLOVAČKOJ DODELJENA IRAČKOM DOKUMENTARCU

Delegirana nagrada TV festivala  Press vitez (tv-festival.org) iz Srbije dodeljena je juče dokumentarcu „Suočavanje sa smrću  uz sekač za žicu“ . Režiju potpisuje  Sarvar Abdulah (Sarwar Abdullah) iz Iraka kojem je bila posebna čast da primi medalju sa likom srpskog viteza. Film otkriva  posvećenika za deaktiviranje mina i bombi. Reč je o poslu koji se dodeljuje specijalizovanim profesionalcima, čak i u najopremljenijim vojskama na svetu. No, ovaj junak pokazuje kako je kada vojnik nema gotovo nikakve resurse, ali ipak mora da radi svoj posao, koristeći pamet, provizorno napravljene alatke, i mnogo nade i vere.

Ovoga puta Srbiju nije predstavljao predsednik žirija TV Festivala Press vitez Igor Aleksić  jer je manifestacija zapala u budžetske probleme.

Pozdrave Igora Aleksića i organizacionog odbora festivala Press vitez prenela je počasna konzulka Slovačke u Srbiji Stela Jovanović iz Niša.

Međunarodnim žirijem je predsedavao Rodžer Vurud (Roger Worrod) iz Švajcarske

Domaćin  delegaciji iz Niša bila je predsednica festivala Zlatni prosjak Eva Dekanovska, tamošnja počasna konzulka naše zemlje i osvedočeni prijatelj našeg naroda.

Festival se u Slovačkoj održao 24. put u gradu Košice, a autori i Srbije su od osnivanja u njemu omiljeni gosti.

(Izvor: Udruženje novinara Vojvodine Zrenjanin i TV festival Press vitez, foto: pixabay. Mediji slobodno mogu da prenose vest)

 

Ne sviđa mi seSviđa mi se (Nema ocena)
Loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 × three =