БРНАБИЋЕВА ОСТАЈЕ ПАРТНЕР НОВИНАРСКИМ УДРУЖЕЊИМА

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће у разговорима с медијским и новинарским удружењима остати конструктиван партнер, као и да своје критике са састанака неће износити у јавност.

Коментаришући одлуку новинарских и медијских удружења да не прихвате новац који им је додељен за медијске пројекте којима су конкурисали код Министарства културе и информисања, она је рекла да је то њихова одлука, а да је Влада ту да разговара о проблемима и да се труди да их реши.

„Ако желе да узму новац из конкурса могу, ако не, не морају, ми смо ту да разговарамо о њиховим проблемима“, казала је премијерка новинарима одговарајући на питања у Клиничком центру Србије, након отварања Централне лабораторије Центра за медицинску биохемију.

Она је истакла да јој се „не свидја тренд“ да медијска удружења након два састанка с Владом о новој Медијској стратегији, изадју у јавност након њих и критикују Владу.

„С медијским удружењима сам имала два састанка и за разлику од њих, ја нећу коментарисати какви су то састанци били. Видим да су они изашли са састанка и кренули да критикују Владу, како то ради због ових или оних ствари“, рекла је Ана Брнабић.

Она је додала да ће остати конструктиван партнер и да своје критике неће износити у јавности, јер мисли да то није конструктивно.

„Изашли смо у сусрет и да се направи Координационо тело које ће решавати континуирано проблеме с којима се медији сусрећу. Почели смо да их решавамо и чини ми се да смо дали добар сигнал да желимо да радимо на решењу тих проблема“, додала је Брнабићева и најавила да ће у понедељак, када ће бити одржан следећи састанак, сести с представницима удруженња да ради на решавању проблема.

(Извор: Бета, НУНС, фото: prt sc youtube)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =