ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ГАЈОВИЋ ДОБРО КОМПРОМИСНО РЕШЕЊЕ, ЧЕСТЕ СМЕНЕ ОПАСНЕ ПО НОВИНАРЕ

Потпредседница Удружења новинара Војводине (УНВ), Зрењанин, Биљана Петровић, на јучерашњој електронској седници управе, изнела је став за јавност да тренутног државног секретара у Министарству културе и информисања (МКИ) Александра Гајовића треба  подржати али и надзирати и критиковати његов рад.

„Сматрам да је колега Гајовић добар човек и новинар, а то је најважније пре свега. Неко ко је дојучерашњи новинар, много боље познаје и осећа медијску тематику од некога ко се неформално пензионисао у новинарству пре четврт века“, истакла је Петровићева.

Она  је зато заузела став да су честе смене на позицији државног секретара за информисање опасне, пошто доводе до дисконтинуитета и сталних ресетовања интерних политика у МКИ.

Приметила је да не постоји особа која ће се допасти свима, али да је Гајовић добро компромисно решење.

„Скоро сваки новинар би желео да буде државни секретар, али већ је време да се једна особа устали на том месту и да се озбиљно бави новинарима и њиховим проблемима. Ја мислим да је Гајовић одговарајући за место на које је постављен. Нечији рад се може оценити тек после једног пуног мандата“, истакла је она.

Председник УНВ Игор Алексић рекао је да није познавао довољно рад секретара Гајовића, јер су различитих генерација, али да је састанак одржан с њим био конструктиван, и да му се чини да је то човек који је спреман на разговор са свима, те да га зато без задршке подржава. Такође је приметио после једног медијског гафа да се државни секретар извинио особи коју је омашком повредио, што говори о томе и какав је профил личности.

„Ретко сам срео особу на тако високом функцијама која када погреши уме јавно да се извини, и то је добро“, закључио је Алексић.

(ФОТО: СУНС)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

7 + five =