НУНС/НДНВ: САОПШТИТИ ШТА ЈЕ СА ЦВЕТКОВИЋЕМ; СТЕФАНОВИЋ: У ПОЛИЦИЈИ, ИМА СВА ПРАВА (+ВИДЕО)

Министар Стефановић очекује комплетну изјаву Цветковића до краја вечери

„Након тога ћемо консултовати тужиоца  за даље кораке“,  рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић
Он  је саопштио вечерас да су новинару Стефану Цветковићу, који у Управи криминалистичке полиcije, даје исказ, гарантована сва права.

„Пошто видим да је било забринутости, он има сва права, пружене су му све могућности правне заштите, његова безбедност је потпуна, у згради МУП-а је, има и потпуну здравствену заштиту, aли читава прича је доста чудна“, рекао је Стефановић за РТС. Очекује да ће се у наредна два дана знати комплетна истина шта се догодило, ко је у свему томе учествовао и због чега.“

Стефановић каже је да је остварен одређени напредак у истрази.

„Од почетка се појављују информације које нису конзистентне са информацијама добијеним директно током истраге“, указао је он.

НДНВ: Саопштите где се сада налази новинар

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине затражили су од надлежних државних органа да саопште где се сада налази новинар Стефан Цветковић и да ли има законом предвиђену правну заштиту.

Они траже и информацију о томе да ли тренутно Цветковић даје исказ, коме и у ком својству, као и када је тачно пронађен, а такође, ако је у својству осумњиченог, да ли има адвоката и ко је он.

„Захтевамо да сви детаљи о случају Цветковић буду разјашњени до краја и саопштени јавности, а тражимо и да представници новинарских удружења имају прилику да што пре разговарају са њим“, наводи се у саопштењу.

(Телеграф.рс / Тањуг, фото: МУП, видео РТС)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + 5 =