СЕЈДИНОВИЋ: СРЕЋНИ СМО ШТО ЈЕ ЦВЕТКОВИЋ ЖИВ И ЗДРАВ, ЗАХТЕВАМО РАЗГОВОРЕ О БЕЗБЕДНОСТИ НОВИНАРА

15 Јун 2018

„На следећем састанку са председницом Владе Србије Аном Брнабић захтеваћемо да се отворе и разговори о безбедности новинара у Србији, која је свакодневно угрожена таблоидним етикетирање и таргетирањем ‘неподобних’ новинара”

Председник Независног друштва новинара Војводине Недим Сејдиновић поздравио је данас чињеницу да су надлежни органи пронашли несталог новинара Стефана Цветковића и затражио да се јавност упозна са свим резултатима истраге и са исказом самог новинара Цветковића, као и да се коначно поведу веома озбиљни разговори на тему безбедности новинара и њиховог јавног таргетирања и прогона.

“НДНВ поздравља чињеницу да је полиција урадила свој посао и веома смо срећни што је колега Цветковић пронађен жив и здрав, како су саопштили надлежни. Ми, међутим, захтевамо да јавности буду саопштени сви детаљи из истраге везане за нестанак колеге Цветковића, као и да јавност буде упозната са његовим исказом”, рекао је Сејдиновић.

Додао је и да је веома важно да Цветковић током процеса има ваљану правну заштиту и да овај случај мора у потпуносту да буде разјашњен.

Он је рекао да је “добра вест” то што су надлежни решили случај нестанка новинара Цветковића, али је подсетио да су случајеви убистава новинара у Србији, као и бројних претњи остали до данас нерешени, те да Радна група за безбедност новинара уопште не функционише.

“Надамо се да овај случај представља почетак раскида са праксом некажњивости напада на новинаре. Такође, на следећем састанку са председницом Владе Србије Аном Брнабић захтеваћемо да се отворе и разговори о безбедности новинара у Србији, која је свакодневно угрожена таблоидним етикетирање и таргетирањем непослупшних новинара”, навео је Сејдиновић.

(Аутономија)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 + fifteen =