УНВ САОПШТЕЊЕ: ДА СЕ ПОШТУЈЕ ТУЖИЛАЦ У ВРШЦУ! (СЛУЧАЈ ЦВЕТКОВИЋ)

Удружење новинара Војводине (УНВ) у Зрењанину позива све државне органе и медије да поштују уставни поредак и законе Републике Србије, који кажу да доказе, и нечију кривицу или невиност, могу само да цене тужилаштво, у циљу  подизања или неподизања оптужнице, као и суд у смислу одлуке, ако је оптужница подигнута.

Непримерено је неовлашћено изношење доказа из истраге у јавност, те заобилажење тужиоца Тихомира Кнежевића из Вршца, који је једино мериторан да цени доказе, те и да се о њима оглашава у јавности ако жели, пошто је  јасно поручио да прве резултате истраге неће моћи да саопшти без два-три дана рада.

Уколико се у евентуалном судском процесу докаже да је Цветковић крив, наравно да га треба осудити најстрожијом казном, али недопустиво му је доносити јавну пресуду пре но што је суђење и почело.

УНВ сматра да је некоректно да у међувремену било ко прави  притисак на рад тужиоца изношењем у јавност  било каквих „пресуда“ у случају Стефана Цветковића.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

(фото: prt sc, e-vrsac, зграда Тужилаштва у Вршцу)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *