О БУДУЋНОСТИ ТВ ФЕСТИВАЛА ПРЕС ВИТЕЗ ОДЛУЧИВАЋЕ ЗАЈЕДНО МКИ И УНВ

После разговора са тимом Министарства културе и информисања, на челу са новим државним секретаром за информисање Александром Гајовићем, Удружење новинара Војводине (УНВ) потпуно је нормализовало комуникацију с Министарством за културу и информисање (МКИ).

МКИ ће покушати да нађе модел за опстанак ТВ Фестивала Прес витез, који је ушао у 13. годину постојања.

Без обзира на исход, председник УНВ Игор Алексић још једном исказује захвалност јер је Александар Гајовић први државни секретар, после Снежане Плавшић, који је био спреман да прича о проблемима Удружења новинара Војводине (УНВ) па и ТВ фестивала Прес витез којем се прогресивно годинама и овако симболични буџет смањује, да би се напослетку и укинуо.

ТВ фестивал Прес витез је основан 2006. У жирију је сваке године окупљао 10 до 15 врхунских ТВ професионалаца. Додељивао је новчане награде, путовања, уметничка дела, на десетине хиљада евра школарина.

Промовисао је Србију у региону као место помирења.

Имао је сарадњу са Словачком на високом нивоу.

Медијска видљивост ТВ фестивала Прес витез традиционално је била огромна, без претеривања.

Једна је од награда коју ТВ професионалци истичу као једну од најважнијих у својим биографијама.

Одржаван је у Зрењанину, Новом Саду и Београду.

Током укидања буџета 2013. године добио је на стотине писама колега из земље, региона, али и из света.

УНВ захваљује МКИ и Покрајинском секретаријату за културу и информисање јер су помагали ТВ фестивал Прес витез дуже од деценије, колико су могли или сматрали да треба.

Позитиван гест МКИ у УНВ сви су лепо прихватили и схватају га као ново поглавље потенцијалне сарадње са нашим културним институцијама.

Без обзира на моделе (не)финансирања због фер односа нове поставе МКИ, требало би да опстане стара, такмичарска, или редукована верзија, коју ће носити сам УНВ, али у сасвим другом облику.

УПРАВА УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ)

(фото: pixabay)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + thirteen =