КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ПАНЧЕВО ПРОТИВ ЦВЕТКОВИЋА, ПРЕ ОБРАЋАЊА ЈАВНОСТИ ТУЖИОЦА ИЗ ВРШЦА

Полицијска управа Панчево поднела је Основном јавном тужилаштву у Вршцу кривичну пријаву против новинара Стефана Цветковића због сумње да је починио кривично дело лажно пријављивање, сазнаје Балканска истраживачка мрежа (БИРН).

Како пише БИРН, у пријави се наводи да се Цветковић терети да је пријавио да је над њим учињено кривично дело противправно лишавање слободе, иако је знао да то дело над њим није извршено.

У изјави за БИРН Цветковић је рекао да не зна ништа о пријави коју је полиција поднела против њега.

У образложењу пише да је Цветковић полицији дао изјаву да га је 13. јуна 2018. године око 21,45 из његовог возила на силу извукло више непознатих особа које су му наредиле да уђе у друго возило да би након тога био одвезен на непознату локацију у Белој Цркви, где је наводно био задржан све до 15. јуна око 14 часова.

У пријави се наводе и неки већ познати детаљи, попут оног да је поред аутомобила пронађен ручни сат, пише БИРН.

На сату је пронађен ДНК који се поклапа са ДНК Стефана Цветковића. На сату није било ДНК других особа.

Такође, Цветковићев ДНК пронађен је и у његовом возилу заједно са ДНК оца и мајке. Других трагова није било, пише БИРН.

Иако је Цветковић тврдио да се цело вече возио по граду, у кривичној пријави пише да безбедносне камере нису забележиле кретање његовог возила у временском периоду од 19,30 до 23 сата на начин на који је он то описао.

БИРН додаје да је анализиран листинг његова три мобилна телефона.

Утврђено је да 14. јуна у 1 сат и 36 минута после поноћи са телефона његове мајке

У пријави се наводи читав низ детаља из саслушања особа које су са Цветковићем биле у контакту уочи и на сам дан нестанка.

Између осталог, пријатељима је најавио да ће месец дана бити у Русији, није знао да објасни где је био два сата од када је ослобођен до момента када га је пронашла полиција, а полицији није дао врећу коју су му наводни отмичари ставили на главу, а на којој би морали да буду њихови ДНК трагови, пише БИРН.

Цветковићев ауто у Београдској улици пронађен је 14. јуна 20 минута после поноћи, а он је без видљивих промена на телу, пронађен у петак, 15. јуна, пише у пријави.

Такође је утврђено да је сутрадан у исто време са једног од Цветковићевих телефона, упућен СМС на телефон који припада његовој мајци, наводи се у пријави и закључује да су поруке послате у време у које је Цветковић, према његовим тврдњама, био отет.

Њему је у понедељак 18. јуна полиција одредила стално обезбеђење, наводи БИРН.

(Извор ТВ Н1, фото: МЦ)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × 1 =