УНВ: ЦВЕТКОВИЋ ОСУМЊИЧЕН ЗА ЛАЖНИ НЕСТАНАК; БИА И ПОЛИЦИЈА ЗА ПОХВАЛУ; ЈАВНИ ИСТУПИ ПРЕ ТУЖИЛАШТВА ЗА КРИТИКУ

Више јавно тужилаштво у Панчеву и Основно јавно тужилаштво у Вршцу, управо су саопштила да је новинар Стефан Цветковић осумњичен за лажну отмицу. На то указују материјални докази, јавила је ТВ Пинк.

УНВ није сагласан да је прва конференција за штампу на којој су били председник земље Александар Вучић, директор БИА Братислав Гашић и Министар полиције Небојша Стефановић непримерена, како је оцењују понеки актери јавне сцене. Они су радили на, како се тада мислило, спашавању отетог новинара.

УНВ је указао да је после тога комуникацију с јавношћу требало да преузме у потпуности тужилаштво, и да је пре обраћања јавности самих тужилаца било сувише изношење доказа у јавност.

Стефан Цветковић је осумњичен и невин док се не осуди.

Уколико је крив, наравно да ћемо подржати најтежу казну, јер покушај рушења уставног поретка је једно од најгорих кривичних дела, али апелујемо да се пружи прилика за непристрасни и тужилачки и евентуални каснији судски поступак.

УНВ сматра да је фер похвалити муњевиту акцију Полиције и БИА, у којој је новинар пронађен. То је и даље неоспорно за сваку подршку, јер даје наду да држава пружа заштиту новинарима и да је способна да реши најкомпликованије случајеве.

Ако је своју отмицу лажирао за своју судбину је одговоран сам колега Цветковић, али све док не буде правоснажно осуђен УНВ га посматра као невиног човека.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

(фото: Више јавно тужилаштво у Панчеву, prt sc ТВ Панчево, часова: 13.35)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − four =