(ВАЖНО!) ЦВЕТКОВИЋЕВА КОНФЕРЕНЦИЈА: „ОТЕЛЕ СУ МЕ ТРИ ОСОБЕ“

Новинар из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је данас да су га у среду увече отеле три особе, од којих је једна имала оружје и значку која подсећа на полицијску, али да га нису тукли ни малтретирали за то време нити да су са њим комуницирали.
Он је рекао да су га тројица људи зауставили, од којих су двојица били маскирани, и да су га вероватно комбијем пребацили на локацију која се вероватно налази у Белој Цркви.

Цветковић је додао да је у том периоду имао повез преко очију и да није могао да види где је и са ким, али да је у краткој комуникацији са једним од тих особа наслутио да има словеначки акценат.

После неког периода, људи које је Цветковић означио као отмичаре су га упитали где желе да га оставе, након чега су га поново транспортовали на то место и рекли му да не скида капуљачу бар пет минута „уколико жели да живи“.

„Нико ме од полиције није пронашао. Ја тада зовем полицијског службеника чији број знам“, рекао је он и додао да је тај полицајац одмах дошао по њега и возилом га пребацио у Београд, заједно са шефом Полицијске управе у Панчеву и представницом Министарства унутрашњих послова Дијаном Хркаловић.

Пре почетка конференције за новинаре, Цветковић је рекао да је из медија чуо да је тужилаштво против њега поднело пријаву због лажног пријављивања и додао да га о томе нико није обавестио, због чега је пред новинарима позвао један број, рекавши да зове надлежног тужиоца. На тај број се нико није јавио већ се укључила говорна пошта а Цветковић је камерама показао који је број позвао.

Он је рекао да га од синоћ обезбеђују људи из полиције, јер постоје индиције да му може бити угрожена безбедност, али да он о томе није питан.

„Хвала јавности и струковним удружењима, као и колегама који су искрено били забринути за све што се дешавало“, рекао је он.
Цветковић, који тврди да је два дана био отет, изјавио је данас и да је у полицији на полиграфском испитивању „пао“ на питању да ли ради за неку страну службу и упитао због чега су га онда пустили на слободу.

„Можда се ја не зовем Стефан Цветковић, можда као страни агент имам неко друго име. А човек који је радио полиграф, сигуран сам да неће данас, али можда у неко друго време ће вам детаљно рећи све, јер је радио полиграф и са свим мојим пријатељима. И нико то није одбио“, рекао је Цветковић на конференцији за новинаре.

Он је позвао људе који тврде да ради за стране службе да му обавезно кажу где је новац који је добио.

Цветковић је рекао да се одлучио да то исприча јер не жели више да трпи разне приче које се појављују у медијима.

Он је рекао да је сачувао одећу и обућу коју је носио тог дана, јер му полиција није тражила да је испита, као и да је сакрио капуљачу која му је била на глави јер жели да је преда једној страној амбасади.

„Тражићу међународну истрагу везану за ово“, рекао је Цветковић и оценио да би могао да препозна једног отмичара који није био маскиран.

Он је одбацио могућност да је полиција сарађивала са његовим наводним отмичарима али да мисли да у Србији постоји више отуђених центара моћи, од којих неко можда има своје људе унутар система.

Новинар из Беле Цркве је рекао да покушава да спречи уплив политике у тај случај и рекао да треба да буде срамота све оне који су покушали да злоупотребе тај догађај.

(ИЗВОР: НУНС/БЕТА; фото: Медија центар Београд, фото архива, прес конференција 2017.)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =