ОЕБС: ВИСОКИ ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ УНС-а ОКО УБИСТАВА НОВИНАРА

Шеф Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) на Косову Јан Брату
посетио је данас Удружење новинара Србије (УНС), где је са Нином Брајовићем и Јеленом Петковић разговарао о „Досијеу 14“, истраживању о убијеним и несталим новинарима на Косову и Метохији у периоду од 1998. до 2015. године.

Брату је оценио да је истраживање УНС, спроведено по највишим професионалним стандардима, значајно за новинарску професију и да доприноси процесу помирења на Косову, наводи се у саопштењу.

Безбедност новинара је тема којој је веома посвећен представник ОЕБС за слободу медија Харлем Дезир, оценио је Брату и понудио УНС помоћ да организују састанак, како би Дезира непосредно информисали о свом истраживању.

Брату је нагласио да сматра великим успехом новинарске заједнице то што је Европска федерација новинара (ЕФЈ) усвојила Резолуцију о истрагама убистава новинара на Косову, коју су заједно поднели Удружење новинара Србије (УНС), Асоцијација новинара Косова (АГК), Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС).

Он је рекао да ће та Резолуција бити од значаја за рад ОЕБС на Косову и изразио је жељу да се сретне са представницима Европске федерације новинара, како би са њима разговарао о овој теми, али и уопште о безбедности новинара на Косову.

Представници УНС истакли су значај формирања Комисије за истраге убистава новинара и изразили наду да ће такво тело бити формирано на Косову.

(Извор: Фонет)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 5 =