УНВ ПРЕДЛАЖЕ ДЕКЛАРАЦИЈУ О ПОМИРЕЊУ МЕЂУ НОВИНАРСКИМ И МЕДИЈСКИМ УДРУЖЕЊИМA

Није непознато да је ситуација у медијском сектору Србије веома тешка, а да је продубљују неусаглашени односи између новинарских и медијских удружења.

УНВ свим релевантним Удружењима, из Београда, али и из провицније, предлаже да се упути заједнички позив за писање и потписивање декларације о помирењу новинарских и медијских удружења.

Наравно, да се неке разлике никада не могу превазићи, али овде се говори о минималном помирењу, које би јавности и свима од којих медијски сектор зависи, послало сигнал да су медијски радници уједиљени у веома тешким временима за њих.

Декларација би довела до ресетовања односа међу организацијама, и прилике да и највећи неистомишљеници боље сарађују по питањима од заједничког интереса, сматра Удружење новинара Војводине (УНВ), Зрењанин.

„Мислим да превише времена трошимо, као организације, на јалове међусобне борбе и трвења, у појединим случајевима, да то одузима енергију и снагу за оно за шта су новинарске организације основане, a то је борба за бољи положај новинара и осталих медијских радника, као и враћање угледа професији. Лично не верујем да ће ова иницијатива наићи на широко разумевање, али пошто као један од главних разлога лошег положаја медијских радника у Србији видимо нејединство новинарских удружења и медијских асоцијација, после вишегодишњих дебата у нашој организацији, сматрали смо да је наша дужност да ову идеју јавно пласирамо, тј. да ради бољитка медијске заједнице, покушамо да сви једни другима пружимо руку помирења, чак и највећим противницима“, закључио је председник Удружења новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина Игор Алексић.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ)

 

 

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty + 13 =