БРАНКА ЈАЈИЋ: ЖИВОТ ЈЕ НАМЕСТИО ДА БУДЕМ ВИШЕ УЗ ЉУДЕ КОЈЕ ВОЛИМ

„Сваког дана сам срећна када се пробудим, што могу да шетам и будем уз своју породицу коју волим“, рекла је за УНС новинарка листа „Зрењанин“ Бранка Јајић која је ван животне опасности и опоравља се код куће, након што је 19. маја ове године на њу пала метална конструкција бине на Етно фестивалу “Банатска прича” у месту Багљаш код Зрењанина. (Омашка: Багљаш је предграђе Зрењанина, прим. УНВ)

Присећајући се догађаја Бранка Јајић каже да је у тренутку док је водила програм неко из публике повикао „неко ће погинути“.

„Била сам концентрисана на програм. У једном моменту се откачила метална конструкција, која је пала на мене. На бини је било још троје деце. Хвала Богу, па су се померили и нико осим мене није био повређен“, рекла је УНС-у Јајић.

Она је додала да је „срећа у несрећи“ што је докторка Нада Мацура била у публици.

„Нада Мацура је звала људе да подигну то што је пало на мене и на најбржи начин ме је реанимирала, јер сам десет минута била у несвести. Настала је паника. Кроз маглу се сећам да ми је говорила да мрдам ногама и рукама“, каже Јајић и додаје да организатори нису обезбедили никог ко би у том тренутку могао да помогне и да је њена сестра позвала Хитну помоћ.

Ћерка Бранке Јајић Јелена рекла је УНС-у да су новинарки била сломљена сва ребра сем једног, која су продрла у плућа, осам двоструко или троструко, као и обе кључне кости.

„У нашем ургентном центру су били изванредни, међутим нису имали опрему, тако да су јој стабилизовали стање како би мама могла да буде превезена у болницу у Сремској Каменици. У Каменици је била оперисана и након три недеље пуштена на кућно лечење. Морам да похвалим особље у Каменици, јер су се према њој и према нама као породици понашали пријатно, као и сада на контролама. То су дивни и хумани људи, онако како би сви људи који раде у здравственим установама требало да се понашају, а посебно дежурни лекар Иван Ергелашев који је примио маму, лекар Дејан Анђелковић који ју је оперисао и анестезиолог Милена Комарчевић“, рекла је ћерка новинарке.

Бранка каже да су и сада болови „несносни“, али да је срећа што је уз породицу и да јој је можда живот наместио да буде више уз људе које воли.

„Било је као на филму. Надам се да ћу и о овоме некада писати. Од ране младости се бавим новинарством, играм, певам, волим свој посао и то су људи приметили. Ја сам иначе неко ко је од Града Зрењанина, који је био један од организатора фестивала, добила две награде“, рекла је Јајић.

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), по налогу Основног јавног тужилаштва у Зрењанину, ухапсили и су одредили меру задржавања власнику фирме која је постављала конструкцију, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело „тешко дело против опште сигурности“.

Бранка Јајић је рекла УНС-у да су детаљи о овом случају који води тужилаштво и даље непознати.

„Било је пуно очевидаца, камера и новинара, чудно је да нико ништа није снимио“, рекла је она.

Бранка каже да се чула са колегама из редакције „Зрењанина“ који чекају да се врати уредништву културе и додала да је „лист ‘Зрењанин’ у претходним бројевима, али да ће и у наредним, објављивати репортаже и интервјуе које је раније она написала“.

(Извор: УНС, новинар Ј. Пешић, фото: prt sc РТВ Сантос)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + twelve =