ЈАЊИЋ: ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА КТВ-у ДАТО ЗА ЈЕДАН ПРОЈЕКАТ, ИЗНЕНАЂЕН ОПТУЖБАМА

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић демантује наводе Данице Радић да је радио на гушењу КТВ телевизије, како је данас објавио УНС. У отвореном писму Радићева је изнела тврдње да јој је Јањић пренео поруку директора БИА Братислава Гашића да мора да прода КТВ због неодговарајуће уређивачке политике.

„Најпре желим да истакнем да са КТВ телевизијом имам изузетно добру сарадњу, и она траје годинама уназад, те сам изнанађен наводима госпође Радић које сте ми предочили, а који су отвореним писмом стигли УНС-у“, рекао је градоначелник Зрењанина Удружењу новинара Војводине (УНВ) на питање „Да ли и зашто ради на гашењу локалне КТВ Зрењанин?“

Градоначелник истиче да није реч о „само три милиона динара“ већ о замашној транши новца  за један пројекат, што су своте које ретко додељује и Министарство културе, а такође истиче да су у многим срединама по Србији опредељене много мање максималне своте, те да је Град Зрењанин доделио помоћ колику су му дозвољавале буџетске могућности:

„Фирми ‘Линеа електроникс’  у оквиру које послује КТВ телевизија, решењем које потписујем као градоначелник, расподељено је тачно три милиона динара у 2018. години, за пројекат ‘Зрењанин у објективу’ којим су узели учешће  на Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији Града Зрењанина у 2018. години”, истакао је Јањић.

Наведено решење донето је 22. јуна текуће године и објављено је на сајту Града  Зрењанина, те и електронским путем прослеђено свим учесницима Конкурса, а донето је на образложени предлог Конкурсне комисије за оцену пројеката, објаснио је он.

„Што се тиче комитената КТВ телевизије и навода госпође Радић да отказују своје рекламне кампање, волео бих да знам да ли је реч о буџетским корисницима и наравно да у колико могу да помогнем да ћу то и урадити, како би своје рекламе пласирали како на поменутој телевизији, тако и другим локалним медијима. Ми смо ту увек били да помогнемо а не да одмогнемо“, истакао је Јањић у одговору УНВ и додао:

„Желим да верујем да се добра сарадња локалне самоуправе и мене као градоначелника Зрењанина са  КТВ телевизијом наставља и у наредним периоду као што сам на самом почетку и навео, јер нема разлога да буде другачије.“

Јањић је такође нагласио да град нема утицаја на Министарство културе, јер оно није у надлежности града, као ни његове комисије, али је предложио да се направи компарација највиших свота које за информисање дају други градови у Србији, па да сматра да ће онда бити јасно да Град Зрењанин све телевизије на својој територији финансира равномерно и правично, годинама уназад.

Колегијум УНВ поручио је је да је изненађен  наводима да градоначелник Јањић преноси било чије поруке, и да не може знати да ли је то истина, јер нико из колегијума није томе сведочио, али да је одувек градоначелник деловао предусретљиво према медијима и медијској заједници, те да УНВ годинама не добија никакве субвенције, да га је жустро  критиковао, али да није доживео никакве претње од градоначелника Чедомира Јањића, који је тиме показао да је спреман и да отрпи и критику, закључио је колегијум УНВ.

Колегијум је потврдио да је ситуација у медијима веома тешка, али да нико не може да очекује обавезно индиректно буџетско финансирање посредством јавних предузећа, и да су за такву ситуацију криви пре свега они који су раније подржали да се закон промени, тако да малтене не постоји буџетско финансирање медија, већ претежно суфинансирање посредством конкурса.

Подржавамо КТВ, закључује колегијум Удружења новинара Војводине (УНВ), Зрењанин, уз напомену да три милиона динара у данашњем економском амбијенту није мала свота, већ једна од највећих појединачних субвенција коју додељују градови величине Зрењанина, те позива обе стране да наставе сарадњу као и претходних година, јер је КТВ Зрењанин веома значајан за јавно информисање Града Зрењанина, али и његове околине, те да је истина да је увек емитоваo различита мишљења.

(Фото: Град Зрењанин, архива)

 

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =