ЦВЕТКОВИЋ ОДРЖАО ВИРТУЕЛНУ ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈУ, СВЕ И ДАЉЕ НЕЈАСНО

На недавно одржаној конференцији за штампу било је омогућено да сви присутни постављају неограничени број питања и потпитања, а свакако ће ускоро бити прилика да упознам јавност и са новим детаљима.

То је био јуче један од одговора на Фејсбук страни Данаса новинара из Беле Цркве Стефана Цветковића, чији је нестанак недавно био пријављен, који тврди да је отет, а надлежни сумњају да је реч о лажном пријављивању.

На доста питања грађана у оквиру “Интервјуа на мрежи” о томе колико је добио пара да све то исценира, Цветковић је одговарао свима исто: “Ако сам добио и један динар, до последњег динара да потрошим на лекове за сина јединца, а богу се молим да опрости свима који организовано или из неког другог разлога смишљено провлаче такве информације”.

Када је реч о мотивима његове отмице, рекао је да након ослобађања и кроз анализу свих догађаја након отмице, његово мишљење да постоји неколико мотива који би могли да буду правац у коме истрага треба да иде.

“Сви су везани за моја новинарска истраживања у вези са разним појавним облицима криминала. Не искључујем могућност да је то моје интересовање за ликвидацију Оливера Ивановића. Или мој ангажман око истраживања у вези бизниса са опасним отпадом, складиштењем и уништавањем у Србији, али и злоупотребе и пљачке на локалном нивоу”, рекао је новинар за кога је стигло више од 80 питања и коментара.

Било је и питања о томе ко је убио Оливера Ивановића и каква он има сазнања о томе, а он је рекао да апсолутна сва расположива сазнања доставља надлежним органима.

“Јуче сам се срео са специјалним тужиоцем који поступа у вези са овим случајем и добио потврду да је и истражни тим у највећем делу усмерио истрагу која је дошла до сличних информација. И још једном молим све да пажљиво погледају конференције за штампу, а користим и ову прилику да изразим своје чуђење да сем косовских и балканских медија који су исцрпно о томе извештавали у познатим српским контролисаним медијима о томе није обављено ниједно слово. Мишљења сам да то није случајно”, одговорио је Цветковић.

На конкретна питања ко је убио Оливера Ивановића, његов одговор је био да је реч о организованој криминалној групи која је у време последњих избора организовала паљење аутомобила, као и застрашивање блиског окружења Оливера Ивановића.

“То је оно што ја могу да кажем, а искрено се надам да ће специјално тужилаштво успети да прикупи довољно доказа како би се на основу закона адекватно казнили организатори и ликвидатори Оливера Ивановића”, нагласио је Цветковић.

О селфијима са представницима власти

Неколико питања за Стефана Цветковића било је у вези са фотографијама које има са представницима актуелне власти, а које круже интернетом. “Новинарски посао подразумева сусрете и контакте са људима из свих сфера”, рекао је на то Цветковић.

(Аутор Б. Цвејић, Лист Данас, фото: Медија центар Београд)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × four =