АМЕРИКА: СРБИЈА БОЉА У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА, НАГРАДА РАДОВИЋЕВОЈ

Државни секретар Мајк Помпео 28. јуна именовао је Ивану Радовић за добитницу награде „Херој борбе против трговине људима“. Ивана Радовић је координаторка тима за истраживање, развој и праћење политика НВО АСТРА, једне од водећих невладиних организација које раде на пољу борбе против трговине људима. Стејт департмент је у свом годишњем Извештају о борби против трговине људима промовисао Србију на други ниво праћења, у складу са резултатима које је Србија учинила током 2017. године на пољу превенције и борбе против трговине људима.

Ивана Радовић је прва добитница награде Херој борбе против трговине људима из Србије. Награда је признање за њен рад на јачању одговора Србије на проблем трговине људима кроз заговарање и директну сарадњу са институцијама, припрему и израду бројних извештаја и приручника, обезбеђивање правне подршке жртвама трговине људима, као и рад на истраживању и процени уговора о раду како би се обезбедила њихова сагласност са законском регулативом. Амбасада САД у Београду верује да ће њен пример бити инспирација генерацијама које долазе, а које ће се бавити превенцијом и борбом против трговине људима и борбом за правду за њене жртве.

Напори које је Србија учинила довели су је на други ниво система рангирања успеха земаља на пољу борбе против трговине људима. Сједињене Америчке Државе подржавају циљ Србије да доспе на први ниво до краја 2022. године. Слобода за жртве, превенција трговине људима и довођење трговаца пред лице правде су крајни циљеви годишњег Извештаја о борби против трговине људима као и свеукупне политике Сједињених Америчких Држава на том пољу.

Амбасада САД ће наставити да сарађује са Србијом у њеним напорима да оствари задате циљеве, и спремна је да пружи помоћ и подршку Влади Републике Србије и невладиним организацијама које се боре против модерног ропства.

Стејт департмент и Амбасада САД упућују најсрдачније честитке Ивани Радовић и захваљују јој се на раду у борби за интересе жртава трговине људима.

За додатне информације о партнерским организацијама и иницијативама за борбу против трговине људима, молимо посетите следеће веб странице:

https://www.state.gov/j/tip/

http://www.tipheroes.org/

https://www.astra.rs/

(Извор: текст и фотографија Амбасада САД, Београд)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + nineteen =