РАДИЋ ИЗ СРС: МЕДИЈСКИ КОНКУРСИ СУМЊИВИ; СЕКРЕТАРКА МИЛОШЕВИЋ: СВЕ ЛЕГАЛНО

Посланик СРС Данијел Радић позивао се и на податке НУНС-а и НДНВ-а; покрајинска секретарка Драгана Милошевић одговорила да су конкурсне комисије формиране по пропису

Драгана Милошевић, покрајинска секретарка

На 20. седници Скупштине Аутономне покрајине Војводине посланик Српске радикалне странке, Данијел Радић, поставио је посланичко питање „по којим критеријумима су формиране Комисије за доделу средстава за суфинансирање медијских пројекта на територији АП Војводине, као и зашто су те Комисије формиране од чланова који немају никакав кредибилитет да обављају послове за које су предложени“.

У обраћању посланицима Скупштине Војводине он је поновио је своје раније постављено питање које се односило на састав и на чији предлог је формирана Комисија за доделу средстава за суфинансирање медијских пројекта током 2017.године, у време када се на челу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, налазио Мирослав Штаткић.
Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић у одговору на питање Данијелу Радићу рекла је да оцену пројеката доноси стручна комисија коју именује руководилац органа који расписује конкурс.

За говорницу је поново изашао  Радић који је навео да одговор Секретаријата није добио. Он је овом приликом поставио и додатно питање покрајинској секретарки Милошевић o ангажовању Владана Стефановића у раду Комисије Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама као и о његовом раду у комисијама које су формиране у локалним самоуправама на територији АП Војводине.

Одговарајући на питање, покрајинска секретарка Драгана Милошевић је рекла да је у образложењу Удружења туристичких новинара и писаца у туризму „ФИЏЕТ“ које је предложило Стефановића, наведено да је реч о дугогодишњем новинару са медијским искуством.

Радић је указао да су поједини  током 2017. године добили и по 6 милиона динара за пројекте који никада нису реализовани, као што је то био случај у Новом Саду.

Када је реч саставу комисија које доносе одлуке о додели новца за пројекте конкурсног суфинансирања, најсвежији пример медијске организације су забележиле у Бечеју. Независно друштво новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине саопштили су крајем прошле године да је највећи део новца, милион и по од укупно два милиона опредељених средстава по конкурсу за суфинансирање медијских садржаја у Бечеју, добио је ТВ Бечеј иза кога стоји Владан Стефановић, познат по блискости са владајућом странком. Оснивач ове телевизије је ВТВ Комнет, тврди Радић,  имао је и члана у бечејској комисији, Владимира Павловића, за кога оцењују да је „професионални“ члан комисија које доносе скандалозне одлуке.

Такође, удружења новинара подсећају да иза ТВ Бечеј стоји Владан Стефановић, који је такође укључен у „системско обесмишљавање конкурсног суфинансирања“, а који је близак власти и у јавности познат по бројним политичко-медијским аферама, поручио је јавности Радић, који, иначе, иако млад, има велико искуство у медијима, пошто је син власнице КТВ Зрењанин Данице Радић, која се ових дана обрела у афери око начина суфинансирања КТВ  у Зрењанину, оптужујући градоначелника Зрењанина да јој је пренео поруку директора БИА Братислава Гашића „да мора да прода ТВ, иначе ће остати без суфинансирања“.

Градоначелник Чедомир Јањић је поручио да је изненађен таквим наводима, јер има одличну сарадњу с КТВ, годинама уназад, и да је спреман да помогне и да апелује на комитенте да сарађују с КТВ, док је директор БИА новинарима листа „Данас“ одговорио да нема коменатара на такве ствари, с контекстом да негира своју заинтересованост за ту локалну ТВ.

(Извор: КТВ/дневна штампа, архива; снимак седнице  Скупштине Покрајине, из којег су издвојени фрејмови)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − seventeen =