РАДОИЦА КУПИО РТВ КАНАЛ М ИЗ ПАРАЋИНА

Параћински пословни систем „Михајловић“ продао је данас Радио-телевизију Канал М, крушевачком бизнисмену Радоици Милосављевићу, потврдио је Н1 Дејан Михајловић, досадашњи власник те медијске куће.

„РТВ Канал М продао сам крушевачком бизнисмену Радоици Милосављевићу. То је моја лична одлука, са циљем да се професионалније усмерим ка осталим делатностима своје фирме“, рекао је Михајловић.

Милосављевић је власник млекаре, ланца трговина, бензинских пумпи и ресторана.

Годинама је РТВ Канал М имао уговор са општином Параћин да пласира централну информативну емисију коју им достављају из инфо службе локалне самоуправе.

Недавно се Дејан Михајловић огласио саопштењем у којем се оградио од поступака локалних власти на чијем се челу се налази нови потпредседник Демократске странке Саша Пауновић.

„Како бисмо остали објективни у нашем извештавању и како би смо благовремено истинито информисали грађане Параћина морамо да се оградимо од локалне власти у Oпштини Параћин. Због афера у које су укључени локални функционери блиски председнику општине Параћин и потпредседнику ДС Саши Пауновићу, ПС Михајловић и РТВ Канал М наглашавају да не желе да буду саучесници у неодговорном понашању локалног руководства Параћина“, саопштено је тада.

У изјави Н1, председник општине Параћин Саша Пауновић је потврдио да уговор о емитовању општинске информативне емисије на ТВ Канал М истиче крајем године.

„За 2019. опет ћемо расписати конкурс. Можда буде нека друга телевизија. Тврдим да Канал М није продат због пословне одлуке власника, већ због притисака којима је био изложен“, додаје Пауновић.

Нови власник параћинске радио-телевизије Радоица Милосављевић је 2015. године купио осам српских медија, од којих су два, у међувремену угашена, једна приватизација је поништена, а ни у једној није обављено обавезно инвестирање.

(Извор: ФОНЕТ, фото: лого)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen + thirteen =