ЕКСТРЕМИСТКИЊА: ВОЛИ ДА ВИДИ НАПАДНУТЕ НОВИНАРЕ

ЊУЈОРК, 29. јун 2018. (ФоНет) – Портпаролка америчке НРА, утицајног Удружења власника оружја, изјавила да је срећна када види нападе на новинаре.

Након убиства петоро запослених редакције Капитол Газете у Мериленду, на интернету је објављен снимак на којој Дејна Леш из НРА говори да је сретна када дође до напада на новинаре.

Медији су напад описали као један од најсмртоноснијих напада на америчке новинаре у историји и поново је покренуто питање закона о оружју, преносе медији у САД.

Колумниста и активиста за људска права Шаун Кинг објавио је на Твитеру снимак из 2016. године на којој портпаролка НРА, најмоћнијег америчког лобија за оружје, оправдава нападе на новинаре.

Да разјаснимо ситуацију. Дејна Леш из НРА је дефинитивно позивала на премлаћивање новинара на смрт“, написао је Кинг у објашњену снимка.

„Она то пориче, али снимак је јасан“.

Лешова на снимку о новинарима говори: „Искрено, сретна сам кад их видим пребијене. Будимо реални о томе. Ти људи су најгора ствар која се тренутно могла догодити америчком политичком систему, због начина на који покривају многе ствари. Толико ствари помешају, посебно када се ради о извештавању о контроли оружја“, цитира Кинг.

„Толико пуно ствари мрзим код великих медија да нећу имати времена све испричати. Они су штакорска копилад планете“, рекла је Лешова на НРАТВ.

Лешова је демантовала да је изрекла те речи и напала Кинга на Твитеру:

„Ти си лешинар који ме покушава окривити за то што је психопата искалио своју опсесију на новинаре“, написала је она. НРА је у марту објавила видео с претећом поруком за новинаре у којем их упозорава да „њихово време истиче“. Лешова на том снимку говори да им је „доста сваког лажљивог члана медија“.

(Извор: ФОНЕТ, фото: Википедија)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + twenty =