СУД ОДБИО ДА ПРИВРЕМЕНОМ МЕРОМ ЗАБРАНИ РЕЕМИТОВАЊЕ РТС-А НА СББ ПЛАТФОРМИ

Привредни суд у Београду јуче је одбио предлог РТС за одређивање привремене мере којом би се забранило СББ да реемитује телевизијске канале РТС 1, РТС 2, РТС 3 и РТС ХД, посредством своје услуге “ЕОН”, која подразумева праћење програмских садржаја преко интернета.

Привредни суд у саопштењу наводи да је РТС тужбом од 29. маја тражио да се утврди да је тужени СББ повредио сродно право произвођача емисије и то тако што је аудио-визелни садржај, односно поменуте телевизијске канале РТС, неовлашћено реемитовао на платформи “ЕОН”, без прибављања писмене сагласности.

Јавни сервис је тражио и да се СББ забрани даље реемитовање његових канала, под претњом новчаног кажњавања, те да се СББ обавеже да РТС накнади износ од око 179 милиона динара, са каматом од утужења.

Привредни суд је оценио да нису испуњени услови за одређивање привремене мере, јер тужилац (РТС) није учинио вероватним да би без предложене привремене мере испуњење његовог потраживања било осујећено, знатно отежано или да ће бити употребљена сила или настати ненадокнадива штета.

Сходно Закону о електронским медијима, став је Суда да се привремена мера не може одредити уколико постоји други начин за заштиту права тужиоца од евентуалне повреде истих, што је овде случај.

(Извор: ФОНЕТ, фото: pixabay)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × 2 =