АМЕРИЧКИ РАДИО РСЕ ПРОГЛАШЕН У РУСИЈИ ЗА СТРАНОГ АГЕНТА, И КАЖЊЕН

Окружни суд у Москви казнио је јуче Радио Слободна Европа (РСЕ) због, како је пренео тај радио, наводног непоштовања закона који регулишемедије која влада означава као „стране агенте“.

Суд је у четвртак наредио РСЕ да плати 100.000 рубаља након што је судија одбио захтев адвоката одбране да се саслушање одгоди.

Председник РСЕ Томас Кент је казао да је процесуирање РСЕ на руском суду „оштра ескалација у низу руских акција које су усмерене на спутавање рада компаније и бацање јавне сумње на руско особље“.

Пресуда је изречена осам месеци након што је Министарство правде као „стране агенте“ означило РСЕ, Глас Америке и неколико повезаних медијских сервиса.

Кент је изјавио да се чини да је читав закон од почетка био политички мотивисан, додавши да су од свих страних медија који раде у Русији, само медији које финансира амерички

Конгрес означени као „страни медијски агенти“ према том закону.

„Ми сматрамо да је овај закон направљен само ради нас. Амерички закони гарантују нашу уређивачку независност. Сугестије да смо ми агенти било које владе су погрешне. Оне утичу на нашу могућност да извештавамо у Русији и представљају ту опасност за наше људе“, рекао је Кент, пренео је РСЕ.

(Извор: Фонет, фото: РСЕ)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + ten =