УНВ ОСУЂУЈЕ НАПАД НА ПРОСТОРИЈЕ НДНВ-А У НОВОМ САДУ

Удружење новинара Војводине (УНВ) из Зрењанина оштро осуђује напад на просторије Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) у Новом Саду, у којима се налази и Војвођански истраживачко-аналитички  центар ВОИЦЕ.

УНВ позива полицију да у хитном року реши овај случај и приведе правди починиоце.

Просторије НДНВ-а у Новом Саду смештене су у Змај-Јовиној улици, која је веома добро „покривена“ видео надзором, па би било добро да се учини заиста све да се хулигани, без обзира којој опцији припадају, идентификују и процесуирају.

УНВ не подржава све ставове НДНВ-а, али се снажно залаже да се у Србији изгради миље у којем сви новинари обављају свој посао с осећајем сигурности, уз ефикасну заштиту од стране државних органа, што сада није увек случај.

Оцена Европске уније, као и многих међународних еснафских организација, јесте да новинари у Србији раде у претежном сиромаштву и у великој несигурности, што се оваквим догађајима сликовито поткрепљује.

Без обзира на разлике међу новинарским удружењима, сви медијски радници морали би бити сагласни да није дозвољено застрашивати и нападати новинаре, па ни било којег грађанина у Републици Србији, као и да не сме бити омогућено гушење слободе говора као основне цивилизацијске тековине.

Зато УНВ из Зрењанина пружа подршку НДНВ-у из Новог Сада, исказујући еснафску солидарност и позивајући државне органе да ефикасније раде на санкционисању било којег напада на медијске раднике и њихове организације.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ), ЗРЕЊАНИН

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 7 =