UNV OSUĐUJE NAPAD NA PROSTORIJE NDNV-A U NOVOM SADU

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina oštro osuđuje napad na prostorije Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu, u kojima se nalazi i Vojvođanski istraživačko-analitički  centar VOICE.

UNV poziva policiju da u hitnom roku reši ovaj slučaj i privede pravdi počinioce.

Prostorije NDNV-a u Novom Sadu smeštene su u Zmaj-Jovinoj ulici, koja je veoma dobro „pokrivena“ video nadzorom, pa bi bilo dobro da se učini zaista sve da se huligani, bez obzira kojoj opciji pripadaju, identifikuju i procesuiraju.

UNV ne podržava sve stavove NDNV-a, ali se snažno zalaže da se u Srbiji izgradi milje u kojem svi novinari obavljaju svoj posao s osećajem sigurnosti, uz efikasnu zaštitu od strane državnih organa, što sada nije uvek slučaj.

Ocena Evropske unije, kao i mnogih međunarodnih esnafskih organizacija, jeste da novinari u Srbiji rade u pretežnom siromaštvu i u velikoj nesigurnosti, što se ovakvim događajima slikovito potkrepljuje.

Bez obzira na razlike među novinarskim udruženjima, svi medijski radnici morali bi biti saglasni da nije dozvoljeno zastrašivati i napadati novinare, pa ni bilo kojeg građanina u Republici Srbiji, kao i da ne sme biti omogućeno gušenje slobode govora kao osnovne civilizacijske tekovine.

Zato UNV iz Zrenjanina pruža podršku NDNV-u iz Novog Sada, iskazujući esnafsku solidarnost i pozivajući državne organe da efikasnije rade na sankcionisanju bilo kojeg napada na medijske radnike i njihove organizacije.

UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE (UNV), ZRENJANIN

Ne sviđa mi seSviđa mi se (Nema ocena)
Loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

thirteen + 8 =