ПОСЛЕ НЕСРЕЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ У ЗРЕЊАНИНУ: НОВИНАРКА СЕ ОПОРАВЉА, КРИВИЦА СЕ ЈОШ УТВРЂУЈЕ

Зрењанинска новинарка Бранка Јајић (66) ван животне опасности је и опоравља се код куће, након што је 19. маја, док је водила програм, на њу пала метална конструкција бине на етно-фестивалу „Банатска прича“ у насељу „Багљаш“.

Новинарка је задобила тешке повреде – поломљена су јој сва ребра и обе кључне кости. Живот јој је спасен захваљујући ефикасној интервенцији лекара овдашњег Ургентног центра и потом операцији у болници у Сремској Каменици.

Полиција је одмах ухапсила Драгана Шијаковића (50), директора предузећа „Топ тон“, које се бави постављањем бина.

Иза решетака нашао се и Милан Грбић (38), власник агенције за организовање забавних манифестација „Студио плус 023“, који је осумњичен за саизвршилаштво у истом кривичном делу.

Истрага против њих двојице отворена је у Основном јавном тужилаштву у Зрењанину.

Недељник за који ради Бранка Јајић, непрестано исгражује случај и поручује да ће све учинити како би одговорни били изведени пред лице правде.

Наилазе, кажу, на бројне опструкције, чак не може да се сазна ко је потписао уговор с агенцијом „Студио плус 023“, за коју је утврђено да је конкурисала за јавну набавку постављања бине у петак 11. маја.

У понедељак 14. маја, потписала уговор, а регистрована је два дана пре објављивања конкурса, на истој адреси где и „Топтон“.

– Све показује да није без основа што се већ годинама у јавности оспоравају квалификације појединих пружалаца услуга организације манифестација – каже уредник и директор „Зрењaнина“ Далибор Бубњевић, а познато је да је за све послове вишемилионске вредности око постављања бина за зрењанинске „Дане пива“ претплаћен „Топ тон“, без и једног запосленог радника!

Пропуст

Адвокат Драган Буквић, заступник Јајићеве, каже за „Новости“ да на многа питања очекује одговоре током истраге. – Пре света, које пропусте и неправилноаи су починили сами монтажери бине, а које организатори, спужбе Града, или неки други надлежни субјекти – износи Буквић.

(Извор: Вечерње новости, Сл. П, фото: снимак екрана РТВ Сантос, Бранка Јајић)

Не свиђа ми сеСвиђа ми се (Нема оцена)
Loading...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 4 =