POSLE NESREĆE NA FESTIVALU U ZRENJANINU: NOVINARKA SE OPORAVLJA, KRIVICA SE JOŠ UTVRĐUJE

Zrenjaninska novinarka Branka Jajić (66) van životne opasnosti je i oporavlja se kod kuće, nakon što je 19. maja, dok je vodila program, na nju pala metalna konstrukcija bine na etno-festivalu „Banatska priča“ u naselju „Bagljaš“.

Novinarka je zadobila teške povrede – polomljena su joj sva rebra i obe ključne kosti. Život joj je spasen zahvaljujući efikasnoj intervenciji lekara ovdašnjeg Urgentnog centra i potom operaciji u bolnici u Sremskoj Kamenici.

Policija je odmah uhapsila Dragana Šijakovića (50), direktora preduzeća „Top ton“, koje se bavi postavljanjem bina.

Iza rešetaka našao se i Milan Grbić (38), vlasnik agencije za organizovanje zabavnih manifestacija „Studio plus 023“, koji je osumnjičen za saizvršilaštvo u istom krivičnom delu.

Istraga protiv njih dvojice otvorena je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

Nedeljnik za koji radi Branka Jajić, neprestano isgražuje slučaj i poručuje da će sve učiniti kako bi odgovorni bili izvedeni pred lice pravde.

Nailaze, kažu, na brojne opstrukcije, čak ne može da se sazna ko je potpisao ugovor s agencijom „Studio plus 023“, za koju je utvrđeno da je konkurisala za javnu nabavku postavljanja bine u petak 11. maja.

U ponedeljak 14. maja, potpisala ugovor, a registrovana je dva dana pre objavljivanja konkursa, na istoj adresi gde i „Topton“.

– Sve pokazuje da nije bez osnova što se već godinama u javnosti osporavaju kvalifikacije pojedinih pružalaca usluga organizacije manifestacija – kaže urednik i direktor „Zrenjanina“ Dalibor Bubnjević, a poznato je da je za sve poslove višemilionske vrednosti oko postavljanja bina za zrenjaninske „Dane piva“ pretplaćen „Top ton“, bez i jednog zaposlenog radnika!

Propust

Advokat Dragan Bukvić, zastupnik Jajićeve, kaže za „Novosti“ da na mnoga pitanja očekuje odgovore tokom istrage. – Pre sveta, koje propuste i nepravilnoai su počinili sami montažeri bine, a koje organizatori, spužbe Grada, ili neki drugi nadležni subjekti – iznosi Bukvić.

(Izvor: Večernje novosti, Sl. P, foto: snimak ekrana RTV Santos, Branka Jajić)

Ne sviđa mi seSviđa mi se (Nema ocena)
Loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

11 + 5 =