O НАМА

УНВ
Званични лого Удружења новинара Војводине, Зрењанин

Удружење новинара Војводине (УНВ) је основано 2010. године, као једно од ретких релевантних организација медијских радника ван Београда или Новог Сада. УНВ има седиште у Зрењанину, али због независног положаја никада није добило просторије од Града или континуирану помоћ за своје активности, упркос републичкој и интернационалној видљивости.

УНВ окупља око 300 чланова, разних категорија с територије целе Републике. Најмање се бави писањем саопштења, а више практичним пројектима који побољшавају социјални статус медијских радника. УНВ има регистровану привредну делатност, која му омогућава производњу аудио и визуелних садржаја. Оснивач је новинске агенције, као и Фондације „Витез“ чији је специфични циљ помоћ медијским радницима с Косова и Метохије.

УНВ је један од потписника Споразума о заштити новинара с Републичким јавним тужилаштвом и МУП-ом.

Богату вишегодишњу сарадњу остварује и са „СИТИ ТВ ФОНДАЦИЈОМ“ из Словачке, пoсредством које на бесплатна студијска путовања шаље истакнуте локалне и националне медијске раднике.

Организатор је нашег најзначајнијег медијског ТВ фестивала Прес витез (Press vitez), који је од 2006. до данас доделио око три милиона награда у новцу, на десетине хиљада евра у универзитетским стипендијама, као и небројена уметничка дела.

НАПОМЕНА О ЗАБУНЉИВОСТИ:

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ (УНВ) ИЗ ЗРЕЊАНИНА НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ С ДНВ ИЗ НОВОГ САДА!