O NAMA

UNV
Zvanični logo Udruženja novinara Vojvodine, Zrenjanin

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) je osnovano 2010. godine, kao jedno od retkih relevantnih organizacija medijskih radnika van Beograda ili Novog Sada. UNV ima sedište u Zrenjaninu, ali zbog nezavisnog položaja nikada nije dobilo prostorije od Grada ili kontinuiranu pomoć za svoje aktivnosti, uprkos republičkoj i internacionalnoj vidljivosti.

UNV okuplja oko 300 članova, raznih kategorija s teritorije cele Republike. Najmanje se bavi pisanjem saopštenja, a više praktičnim projektima koji poboljšavaju socijalni status medijskih radnika. UNV ima registrovanu privrednu delatnost, koja mu omogućava proizvodnju audio i vizuelnih sadržaja. Osnivač je novinske agencije, kao i Fondacije „Vitez“ čiji je specifični cilj pomoć medijskim radnicima s Kosova i Metohije.

UNV je jedan od potpisnika Sporazuma o zaštiti novinara s Republičkim javnim tužilaštvom i MUP-om.

Bogatu višegodišnju saradnju ostvaruje i sa „SITI TV FONDACIJOM“ iz Slovačke, posredstvom koje na besplatna studijska putovanja šalje istaknute lokalne i nacionalne medijske radnike.

Organizator je našeg najznačajnijeg medijskog TV festivala Pres vitez (Press vitez), koji je od 2006. do danas dodelio oko tri miliona nagrada u novcu, na desetine hiljada evra u univerzitetskim stipendijama, kao i nebrojena umetnička dela.

NAPOMENA O ZABUNLJIVOSTI:

UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE (UNV) IZ ZRENJANINA NEMA NIKAKVE VEZE S DNV IZ NOVOG SADA!